Sorteer op
 • Familie, vrienden, buren KORTING! 3 Franse Worsten €12,00
  Familie, vrienden, buren KORTING! 3 Franse Worsten €12,00

  Krijgt u vrienden, familie of buren op bezoek?

  Dan is dit een oplossing voor u!

  Geniet bij een heerlijk glaasje wijn & bier, met uw vrienden, familie of buren van onze heerlijke Franse worsten!

  Klik op bestellen en kies 3…

  € 12,00
 • Familie, vrienden, buren KORTING! 5 Franse Worsten €18,00
  Familie, vrienden, buren KORTING! 5 Franse Worsten €18,00

  Krijgt u vrienden, familie of buren op bezoek?

  Dan is dit een oplossing voor u!

  Geniet bij een heerlijk glaasje wijn & bier, met uw vrienden, familie of buren van onze heerlijke Franse worsten!

  Klik op bestellen en kies 5…

  € 18,00
 • Naturel
  Naturel

  Een worstje dat simpel is, maar vol van smaak dat overal bij past.

  € 5,00
 • Fazant & Cognac
  Fazant & Cognac

  Deze worst heeft een samen met de naturelsmaak een lichte wilde smaak aan het begin, met aan het einde een lichte zoete smaak door de cognac. Hij is lekker bij witte wijn of whisky en natuurlijk bij cognac.

  € 5,00
 • Wild Zwijn
  Wild Zwijn

  Deze worst is door de toevoeging van het everzwijn wat vettiger dan de naturelworst. Hij is zeer lekker bij speciaal bieren of bij een volle rode wijn.

  € 5,00
 • Hert
  Hert

  Omdat er aan deze worst hertenvlees is toegevoegd zal hij wat droger zijn dan de naturelworst, wat er voor zorgt dat hij dan ook overal bij past.

  € 5,00
 • Eend & Groene Peper
  Eend & Groene Peper

  Aan deze worst is niet alleen eendenvlees toegevoegd, maar ook een pepertje. Aan het begin is er eerst een naturelsmaak aanwezig en daarna komt de smaak van de peper omhoog. Deze worst is vooral erg lekker bij rode wijn.

  € 5,00
 • Chorizo
  Chorizo

  Dit is een heerlijke, droge chorizo waarbij de chorizokruiden goed naar voren komen met aan het einde een pittige nasmaak. Deze worst is heerlijk bij een goed glas bier.

  € 5,00
 • 5 Pepers
  5 Pepers

  Deze worst bevat 5 verschillende soorten pepers, maar de smaak is niet scherp. Door de milde pepersmaak past deze worst mooi bij een glaasje wijn of een glas bier.

  € 5,00
 • Rode Peper
  Rode Peper

  Deze worst is gemaakt met rode pepers, maar de pittige smaak zal meevallen. Wel komt de lichte pittigheid pas later, tegen het einde, naar voren. Hij is niet alleen lekker bij zowel rode als witte wijn, maar ook bij bier.

  € 5,00
 • Zwarte Peper
  Zwarte Peper

  Deze worst is gerold in zwarte peper, wat er voor zorgt dat de korreltjes aan de buitenkant zitten en niet in de worst. De worst is erg lekker bij een glas bier.

  € 5,00
 • Provençaalse Kruiden
  Provençaalse Kruiden

  Om deze worst zit het kruidenmengsel van Provençaalse kruiden (dit zijn o.a. kruiden als Rozemarijn, Tijm en Oregano en worden ook wel Herbes de Provence genoemd). Door de kruiden is deze worst voornamelijk erg lekker bij een…

  € 5,00
 • Kurkuma
  Kurkuma

  Om deze worst zitten Kurkuma kruiden, ook wel kruiden van de Indiase geelwortel. De kruid is mild bitter van smaak en geeft aan de worst ook een sterke kruidige smaak. Deze worst is daarom erg lekker bij verschillende soorten…

  € 5,00
 • Knoflook
  Knoflook

  Aan de worst is naast de basisingrediënten nog extra knoflook toegevoegd, wat een sterke knoflooksmaak aan de worst geeft. Vanwege de knoflooksmaak zal deze worst overal bij passen, maar vooral lekker bij verschillende soorten…

  € 5,00
 • Eekhoorntjesbrood
  Eekhoorntjesbrood

  Deze worst bevat eekhoorntjesbrood, dit is een paddestoelensoort. De paddestoel geeft een milde nootachtige smaak, waardoor deze erg lekker is bij zowel rode als witte wijnen.

  € 5,00
 • Cantharel
  Cantharel

  Deze worst bevat cantharel, dit is een paddestoelensoort. Deze paddestoel geeft niet alleen een mild nootachtige smaak, maar ook een licht peperige smaak aan de worst. Dit zorgt ervoor dat de worst erg lekker is bij zowel rode…

  € 5,00
 • Vijgen
  Vijgen

  Deze worst is gemaakt met vijgen. De vijgen zorgen er voor dat de worst een iets zoetere smaak heeft en omdat de vijgenpitjes er nog in zitten is worst een klein beetje krokant. Deze worst is erg lekker bij een glas witte wijn of…

  € 5,00
 • Olijf & Basilicum
  Olijf & Basilicum

  Deze worst is met zwarte olijven en basilicum, wat zorgt voor een heerlijke kruidige combinatie die erg lekker is bij een glaasje rode en witte wijn.

  € 5,00
 • Zongedroogde Tomaat
  Zongedroogde Tomaat

  Deze worst is met zongedroogde tomaten. Door de smaak van de tomaten is de worst aan het begin licht zoetig en aan het eind licht pittig, wat er voor zorgt dat deze worst erg lekker is bij verschillende soorten wijn en eventueel…

  € 5,00
 • Hazelnoot
  Hazelnoot

  In deze worst zitten hazelnoten, wat de worst knapperig maakt. De smaak van hazelnoten past erg lekker bij een glaasje witte wijn.

  € 5,00
 • Walnoot
  Walnoot

  In deze worst zitten walnoten, wat de worst knapperig maakt. De smaak van walnoten past erg lekker bij een glaasje rode wijn.

  € 5,00
 • Blauwe kaas
  Blauwe kaas

  Deze worst is met blauwschimmelkaas, wat voor een zachte structuur zorgt. De smaak van de blauwe kaas komt pas aan het eind naar boven en blijft in de nasmaak in de mond hangen. Door de kaas past deze worst erg goed bij een…

  € 5,00
 • Comté
  Comté

  Deze worst is met Comte en dit is een zachte witte kaas uit de Franse Jura. De smaak van de kaas ook iets zachter dan de andere kazen en daardoor voor meer mensen toegankelijk. Deze worst is door de kaas erg lekker bij een…

  € 5,00
 • Camembert
  Camembert

  Deze worst is met Camembert en dit is een witte schimmelkaas gemaakt van koemelk. Deze kaas zorgt voor een zachte en romige structuur en is erg lekker bij een glaasje wijn.

  € 5,00
 • Beaufort
  Beaufort

  Deze worst is met Beaufort en dit is een harde kaas uit Savoie. Deze kaas is redelijk mild van smaak en zorgt ook voor een mildere kaassmaak in de worst. Ook deze worst is erg lekker bij een glaasje wijn.

  € 5,00
 • Geitenkaas
  Geitenkaas

  Deze worst is met geitenkaas en dit is van de worsten met kazen de meest sterke van allemaal. Wel is de structuur nog zacht en past de worst goed bij een glaasje wijn.

  € 5,00
 • Saint-Nectaire
  Saint-Nectaire

  Deze worst is met Saint-Nectaire en dit is een halfharde kaas uit Auvergne. Deze kaas is iets zouter dan de andere kazen, maar geeft ook een zachte structuur aan de worst. Deze worst past erg goed bij een glaasje wijn.

  € 5,00

Franse aperitief worsten uit de Haute Loire - Ardeche
​Onze Franse worsten komen uit de Haute Loire net boven de Ardèche.
Familie bedrijven in deze streken hebben zich al in de 19de eeuw gespescialiseerd in het maken van droge worsten en hammen.

Bekende worsten uit deze streken zijn:
L'Acienne: Grof van structuur, 100% varkensvlees en meestal 800-1000gr
Jesus: Fijner van structuur, gewicht meestal rond 1000gr

Rosette: Een lange worst dat minder vettig is, tussen de 400-500gr of 800-1000gr

De Fransen op het platteland geven nog vaak de voorkeur aan deze zwaargewichten.
Toch is er de laatste jaren steeds meer vraag ontstaan naar kleinere worsten met verschillende smaken om als aperitief te serveren.

Al deze worsten zijn op basis van varkensvlees, met toevoeging van andere vleessoorten (bijv. hert) of kaas, fruit, peper of kruiden.
Deze combinatie van varkensvlees met een ander ingrediënt geeft de worsten hun uitgesproken smaken.

​Onze leverancier is een 25 jaar oud familiebedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van droge worsten.
Veel van haar worsten zijn bekroond met in Frankrijk hoog gewaardeerde kwaliteitsmedailles.

Kenmerken van onze worsten:
- Onze worsten bevatten geen schadelijke smaak- of kleurstoffen.
- Glutenvrij, de worsten kunnen sporen van noten bevatten.
- De eetbare penicilium schimmel op de worsten, wordt verkregen door ze te dompelen in een bad met dit penicilium schimmel,
dit geeft de worsten een speciefieke smaak en hun witte kleur.
​- Op basis van varkensvlees, de vlees/vet verhouding is 75/25% en met een 100% natuurlijke varkensdarm. 
- Basisingrediënten: zout, lactose, sacharose, dextrose, kruiden, melkzuur en salpeter.

De worsten worden handmatig in de darmen afgevuld, vervolgens gaan de worsten naar een rijpingskamer 3 a 5 dagen. Ze worden daarna naar grote cellen gebracht waar ze gedurende 6 tot 8 weken op een tempratuur van 18-20 graden worden gedroogd, voordat ze worden uitgeleverd.

Het gewicht van de worsten is na vulling ca. 200gr en bij aflevering ca. 160gr.

Hoe te bewaren:
​Buiten de koelkast 8-10 weken, bij een tempratuur van +- 18 graden;
​De worsten kunnen ook ingevroren worden, met uitzondering van de worsten met kruiden en peperkorrel
.

© 2012 - 2024 Casa Reinders | sitemap | rss